Varza a la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Mar 2015 | 13566 vizualizari

 

Varza a la Cluj este un fel de mancare pe care orice gospodina din Ardeal stie sa o prepare de la mama si bunica . Eu stiu ca se prepara cu varza dulcesi carne tocata , acum fiecare dupa gust ...Modul de ansamblare se face in straturi . In centrul Clujului mai exista un apreciat restaurant ,, Varzarie '' care are aceleasi bucatarese de 25 de ani . Daca doriti sa serviti o varza a la Cluj memorabila nu ocoliti acest local !!!

 

INGREDIENTE

Strat varza :

  • 1 varza mijlocie [ 1kg]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta marar uscat
  • cimbru verde

Strat carne :

  • 1 kg carne tocata porc [ rasa mangalita ]
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 pahare bulion rosii
  • sare
  • piper
  • boia rosie ardei

250 gr orez

2 rosii smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .

Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez prefiert care se fierb in multa apa sarata ,s rezulta un bob  pufos ce nu se lipeste  .

Pentru stratul cu carne cepele curatate , tocate se calesc in ulei cu carnea tocat .Se condimenteaza cu sare , boia si piper . Se inabuse cu bulion pana incepe carnea sa se albeasca .

Ansamblarea :Intai se pune putin  ulei si apoi un strat de bulion intr-o tava .Se monteaza in straturi incepand cu un strat de varza apoi unul de orez . Urmeaza stratul cu carnea tocata si bulion . Se repeta inca o data stratificare a. La sfarsit se taie rosiile felioare si se stropeste cu ulei .

Dati tava 20-30 minute la cuptor pentru gratinare .

Serviti Varza a la Cluj insotita de smantana - sau iaurt , dupa preferinta .

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa va obositi sa frecati varza cu sare , ea se va inmuia rapid daca la preparare adugati si putina apa .

2

Smantana se poate intercala intre straturi la ansamblare daca doriti . Eu prefer sa fie servita alaturat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt